Fournier Street

Post Image

Location: Fournier Street, London

Client: Confidential

Project Year: 2012

Cost: £500k - £2m

Repair and refurbishment of an unusual 1950’s terraced house, reputed to be one of Richard Seifert’s few domestic projects, with a new contemporary styled mansard roof extension and large roof terrace to form a stylish modern home that maximises the residential potential of the site.

The internal fit-out was carried out in the style of the era with teak flooring, teak veneered panelling, black metal framing and cast wired glass balustrading, reusing elements of the original interior that survived earlier alterations. Concrete window surrounds were reinstated and a new precast concrete porch fitted to the original street elevation to recreate a distinguished 1950’s frontage of a quality that fits well within this historic 18th century street.

Post Image

Post Image

Post Image

Post Image Post Image