California House

Post Image

Location: London

Client: Private

Project Year: 2014

Cost: £500k - £2m

The accommodation comprises 6 bedrooms, 4 with en-suites and dressing areas. The entertaining, dining and kitchen areas are all open plan and lead out to the beautifully manicured 70 foot landscaped garden., built over basement, ground and first floors. The house sits on the site of a former bungalow and is located in the Cator estate conservation area in Blackheath, Greenwich.

The house is clad in vertical baked pine timber strips and trimmed with anodised silver panels, a 4m long cantilevered canopy signifies the discreet entrance door. Internally a simple palette of materials is used - oak panelling and bespoke oak staircases along with light grey resin and oak flooring.

Externally the high timber fencing is continuously illuminated along its length and the gardens extensively planted with wild grasses and pleached trees.

Post Image

Kitchen

Post Image

Rear patio

Post Image

Staircase

Post Image Living room Post Image Master bedroom