Eaton Terrace

Post Image

Location: London

Client: Private

Project Year: 2013

Cost:

The client for Eaton Terrace runs a monthly dining club from their home in central London, and our brief was therefore not only to design a small extension providing more living space for the family, but to also reconfigure the existing house to better accommodate guests.

The key move was to shift the kitchen to the first floor alongside the dining room and reintroduce partitions at ground floor level to create an office and snug. To the rear of the house we designed an infill extension with a huge rooflight to form a new day room. Bedrooms, the master bathroom and a second study are found on the second floor, with the basement re-designated as the son's quarters. An original extension off the main stair contains a guest WC and second bathroom at half landings.

Both the kitchen and built-in furnishings have been carefully designed using standard products but with detail nuances introduced to help provide a bespoke and more quirky aesthetic. A new underfloor heating installation requires the removal of the existing floorboards, which in turn are inventively re-used in the new furnishings and a bespoke door lining to the dining room.

Post Image

Extension featuring existing floorboards

Post Image

Chef's Kitchen

Post Image

Space and Light