Bateman’s Row

Post Image

Location: London

Client: Patrick Theis & Soraya Khan

Project Year: 2009

Cost: £500k - £2m

The design has made the most of a confined site to create a contextual building within the existing cityscape. There is a deliberate play of opposites throughout; flush and recessed, rough and smooth, dark and light, solid and void within an overall composition that develops from a dark solid base to an open glazed top. Sustainable construction methods were adopted from inception and include an exposed concrete structure to enhance thermal mass combined with a highly insulated envelope; solar panels to supplement hot water provision; natural ventilation and a green roof.
The building has been awarded an RIBA London Award 2010 and RIBA London Building of the Year Award 2010. Bateman’s Row was shortlisted for the RIBA Stirling

Post Image

Post Image

Post Image

Post Image Post Image Post Image