Hugenot Physicians House

Post Image

Location: Spitalfeilds

Client: Private

Project Year: 2004

Cost: 100k - 500k

A family home for 4 persons and two cats transformed a former Georgian plot that was previously used as a sweatshop in the 1950’s. Located just off Brick Lane the project comprises a glorious remodelled Georgian home, three bedrooms and two reception rooms and a large family kitchen dining room.

The attic storey is the master bedroom with commanding views out to the city of London. Two further bedrooms for Oliver and Isabella are situated on the second floor with a walk in wet room. The first floor is in keeping with the neighbourhood as a Piano Noble drawing room and the ground floor reception rooms lead to a small fern garden at the rear. The kitchen is modern and light located in the lower ground floor with direct access to the rear garden. The front of the house is entirely rebuilt in the Georgian style of 1725.

Post Image

Post Image

Post Image

Post Image Post Image Post Image Post Image Post Image Post Image Post Image Post Image