House, Clapham Old Town

Post Image

Location: Clapham, South West London

Client: private client

Project Year: 2013

Cost:

The brief was to make this Victorian, town house, with an existing extension, ‘work better’. The original, conservatory style kitchen was uncomfortably hot in the Summer and too cold in the Winter. The basement was just too small and the interior was in need of complete redecoration.

The new basement is a larger, more workable space and houses a media room and library, while a utility room and shower room sit under the extension at the rear. The shower room is a stunning marble white box with a resin floor.

A new kitchen/dining room occupies the ground floor extension. A solid, zinc clad roof is pierced with a dramatic hydraulic skylight. Careful consideration was given to the relationship between the kitchen and the garden. The result is a beautifully framed view from the kitchen as well as the longer view from the raised living room.

Directly above the kitchen extension hovers a glass study ‘pod’. This is a very slick solution creating an airy office space with a totally glass corner giving a unique view over the gardens beyond.

Post Image

New kitchen and dining space.

Post Image

Post Image