The Rock

Post Image

Location: Whistler, Canada

Client: Private Client

Project Year: 2014

Cost: Over £2m

The site for this house is in an exceptional location with views to surrounding mountain ranges. It sits on a distinctive rocky outcrop above Alta Lake, which gives the project its name. Our competition proposal sought to reconcile several contradictions – expansive views and living spaces whilst maintaining a sense of intimacy, maximising inhabitable area whilst maintaining an understated appearance from public view.

The project comprises a main residence, guest house and outdoor pool within a series of landscaped levels cut into and built out of the rock.

Through sensitive site analysis, the proposed residence acts as an extension of the existing landscape.

Post Image

Interior view

Post Image

Interior view

Post Image

Interior Image