House for 2 Professors

Post Image

Location: London

Client: Private Client

Project Year: 2011

Cost: £100k - £500k

Our clients for this project already lived in a beautifully-converted car-assembly factory in Regent’s Park Conservation Area, when they bought a neighbouring property and asked us to assist in creating a scheme to join the two buildings to create a single, larger house.

The adjacent property was smaller than the original house and had very different storey heights. To make a virtue of what was otherwise a challenging condition, we proposed opening up the lower two floors of the new property, making a double-height space with a mezzanine level. This creates a generous and unusual space, with a study overlooking the living area that connects the two properties.

The mezzanine is conceived as a piece of furniture inserted into this new, large volume, and is accessed by a compact staircase built into a wall that also incorporates storage and a small WC. The stair also leads down to a new wine cellar in the basement.

The proposal includes for a fully-automated lighting, heating, audio-visual and security control system.

Post Image

Interior view

Post Image

Interior view

Post Image

Interior view