Mayfly Cottage

Post Image

Location: Hampshire

Client: Private Client

Project Year: 2012

Cost: £500k - £2m

A new build fishing house on the River Test in Hampshire. Traditional construction methods including green oak frame, hand made bricks, roof tiles and charred timber cladding were brought together to form a contemporary reinterpretation of a rural barn. The house sits in the grounds of a listed Manor House and is designed in context to reflect the hierarchy of the adjacent structures whilst also picking up on the local vernacular of details and materials of the hamlet at large. The house is run using sustainable natural resources including ground source heat pump, rainwater harvesting and recycling, solar and photovoltaic cells.

Post Image

Dining Room

Post Image

Living Room

Post Image

Staircase

Post Image Bedroom