Wapping Peirhead House

Post Image

Location: Wapping, London

Client: Private

Project Year: 2014

Cost: 100k - 500k

Wapping Pierhead was built between 1810 and 1811, and stands at the northern end of a short terrace which once overlooked the approach to Wapping Basin. This terrace was designed by Daniel Asher Alexander and combines traditional , domestic Georgian style with the more austere warehouse aesthetic.

The Brief was to create a family home that responds to contemporary domestic use. The condemned two-storey Victorian extension was replaced with an enlarged masonry extension that addresses the garden and provides kitchen, living and dining at ground floor level. Additionally, all services were replaced, insulation improved and rainwater harvesting introduced. Period features were reinstated and refurbished to sympathetically restore a sense of character that had been lost over the last 50 years.

Post Image

Post Image

Post Image

Post Image Post Image Post Image Post Image Post Image Post Image Post Image Post Image Post Image Post Image