Twinneys

Post Image

Location: Bath, UK

Client: Private client

Project Year: 2008

Cost: £500k - £2m

This award winning new house has an artist’s studio and gallery built into the hillside to the rear. Built on the site of a former piggery the house lies within the Bath & Bristol Green Belt in an Area of Outstanding Natural Beauty. The design is conceived as a low-lying timber and glass structure supported on a terraced landscape, to blur the boundary between building and terrain. Sleeping accommodation is situated on the lower ground floor of the house with the entrance and open-plan kitchen, dining and lounge spaces above. Three terraces open out from the living areas affording panoramic views across the valley. The thermal mass and high performance of the building envelope is complemented by solar hot water panels to provide a low energy solution.
RIBA Town & Country Awards 2011 - Residential Winner

Post Image

Post Image

Post Image

Post Image Post Image Post Image