The Close

Post Image

Location: Kingston-upon-Thames

Client: Private

Project Year: 2013

Cost: £100k - £500k

SODA. have recently completed the extension and remodelling of this 1970’s family house. Situated on a private road in Kingston-upon-Thames. Our proposals sought to extend the house both to the front and the rear – replacing a lean-to conservatory with a modern kitchen, breakfast and dining room and replacing an existing garage with a bright and spacious family room.

The main aim was to introduce light into the plan by removing intermediate walls and adding a feature corner glazing, a large roof light and glazed sliding doors installed both internally and externally to create a feeling of fluidity and connectivity between spaces.

A rustic handmade brick was chosen to construct the front and rear extensions: appearing at once sympathetic to the existing brick of the original house but with crisp, modern detailing to provide the contemporary design.

Internally, the main entrance hall was transformed by over-cladding the existing staircase, with minimal detailing and finishes and bespoke joinery provided throughout.

Post Image

Post Image

Post Image

Post Image Post Image Post Image Post Image