The Badgeworks

Post Image

Location: Jewellery Quarter, Birmingham

Client: LIV Property

Project Year: 2014

Cost: £500k - £2m

An Art Deco factory built in the 1930s, The Badge Works was home to Reeves Badges for over 30 years has been transformed into seven townhouses, with spaces to work, two offices and a penthouse.

The existing concrete roof and glass roof lights to the rear of the site have been removed to create an open courtyard bringing natural daylight into the depth of the site and with the existing steelwork retained to support new balconies at second floor.

The houses are accessed from the new courtyard which keeps the industrial feel of the building with its crane track and steel beams. Its edges are softened with landscaping next to the entrance to each house.

Post Image

Post Image

Post Image

Post Image