Stealth Barn

Post Image

Location: Cambridgeshire

Client: Private

Project Year: 2011

Cost: N/A

Sitting in the exposed expanse of the Cambridgeshire fens, the Stealth Barn is a bold, simple form, reminiscent of the barn it accompanies. Built as a guest house, studio or meeting place, depending on time of year and workloads: the Stealth Barn is also a retreat, a place of inspiration and enjoyment.

Placed perpendicular to the existing barn, it stands to create and define a slightly more sheltered and casual garden which melts into the fens, a hint at the memory of a former farm yard. Stealth Barn is a sharp black mass – a shadow of the adjacent barn or a silhouette on the horizon. It is a robust exterior wrapped with a restricted palette, devoid of fussy detail, and formed to withstand its exposed position.

The interior inverts this toughness through the use o warmer OSB wrapping fully around the space to form angles reminiscent of the adjacent barns divided with straw bales. It creates an immersive interior landscape.

The Stealth Barn was shortlisted for the Architect’s Journal Small Projects 2012.

Post Image

Stealth Barn, Carl Turner Architects, 2011

Post Image

Stealth Barn, Carl Turner Architects, 2011

Post Image

Stealth Barn, Carl Turner Architects, 2011

Post Image Post Image Post Image Post Image Post Image Post Image Post Image