House, Little Venice

Post Image

Location: Little Venice, London.

Client: private client

Project Year: 2012

Cost: 500k - 2m

A discreet door in a side wall provides the entrance to this unique house. Planning consent was granted for the careful restoration of the red brick coach house, which masks the modern design of the new built volume at the rear.

Exposed timber trusses in the coach house frame a bedroom suite in a theatrical dark space featuring double height walls. A deliberate duality contrasts the moods of the private and public areas. A massive pivoting brick wall finished in engineering brickwork links these two contrasting worlds.

To the rear is a surprising, modern space bathed in natural light from a hydraulic pivoting wall of glass and a large skylight. The structure and mechanics are exposed and steelwork is left unfinished; polished concrete combines with black brickwork to create a post-industrial setting. The structural glass floor allows natural light and a visual link to an underground library and screening room below.

Winner of Interior Design category at The Daily Telegraph British Homes Awards 2011
Shortlisted in the Living category for the New London Awards 2011
Shortlisted in the Interior Design category for the WAN Awards 2011

Completed 2011 under WMA title.

Post Image

Dramatic living, dining space and kitchen.

Post Image

Bedroom with mezzanine bathroom above.

Post Image

Hidden door linking the restored coach house to the modern rear wing.