Hatherley Studio

Post Image

Location: Winchester, UK

Client: Private client

Project Year: 2001

Cost: 100k - 500k

An award winning studio house in central Winchester, designed to accommodate an alternative lifestyle, with sleeping, en-suite bathroom, shower room and a study area organised below an open-plan living mezzanine floor. The lower floor opens out onto a private courtyard and out to the street, whilst the upper floor is approached via steps from the pavement. A full-height south-east facing glazed screen fronts a double-height void, within which a lightweight stair links the two floors. The house is considered an exemplar of small brownfield development.

Post Image

The house occupies a very tight brownfield site

Post Image

Side elevation

Post Image

Upstairs living space