Coexistence

Post Image

Location: Islington London N1

Client: Coexistence

Project Year: 1990-2012

Cost: £100k - £500k

On Upper street and Cross Street a new building, a glazed link gallery and conference room, new shop fronts and a roof extension.
On Canonbury Lane a new floor, hidden behind the existing parapet. Within the Conservation Area it was deemed important that the new studio should be invisible from the nearby Canonbury Square, but the long views south over Islington towards the City could be enjoyed to the full. A wide terrace sits behind the lowered south facing parapet, the window wall and roof is raked to follow the sight lines from the Square to create a bold asymmetrical dimension to the simple rectangular plan.

Photographs by Sarah Blee.

Post Image

Canonbury Lane: roof extension, photograph by Sarah Blee

Post Image

Upper Street/Cross Street: new building and roof extension, photograph by Sarah Blee

Post Image

Upper Street roof extension, photograph by Sarah Blee