Brenthouse

Post Image

Location: Hackney, London, UK

Client:

Project Year: 2013

Cost: £100k - £500k

This late-Victorian terrace site is short of space to the rear, constrained by an industrial unit built across the back gardens. The project optimises the available space creating a rear extension with a dining room on the ground floor and a bathroom above. Both rooms employ large glazed elements to enlarge the sense of space and the glass doors of the dining area open the room out to become one space with the rear deck. Planters with integrated drainage are built in to the floor of the dining room and walls of the bathroom where they screen the view to create privacy from the flats behind.

Rather than use the typical solid brick walls of the terrace, the extension is constructed with a timber frame and brick tile cladding. This allows for a seven-fold increase in the thermal performance of the wall whilst allowing the modern extension to visually match the traditional materials of the Conservation Area.

Post Image

Post Image

Post Image

Post Image