House for two artists

Post Image

Location: London, UK

Client: Private

Project Year: 2012

Cost:

<p>Our brief was to create a family living space at the ground floor that allowed views and light to penetrate through the depth of the house. The living areas downstairs are opened up towards the rear into an expanded kitchen dining room. A top-lit library space helps to connect the front rooms of the house through the existing French windows, into the new side extension.</p><p> Colour and materiality are important to the interior. Crisp, oak furniture and smooth bright colours, meet existing stained or painted brickwork alongside bare, white and tiled walls. A polished concrete floor contributes to the durable but refined aesthetic.</p><p> Upstairs, a new double bed-shelf with integrated storage and steel ladder makes the most of a small bedroom for a child, increasing its volume by opening up into the roof space.</p>

Post Image

View of window seat and skylights

Post Image

Concrete worktop

Post Image

Joinery detail oak drawers