Cut & Frame House

Post Image

Location: Grange Park, London

Client: Private

Project Year: 2013

Cost:

<div>Reorganisation of the ground floor layout of a two storey semi detached residential property and the replacing of a garden shed at the rear of the garden with a writing hut</div><div><p><span style="font-family: Helvetica;">The house design was driven by the requirement for both clients to work from home and both have separate spaces. The connection between the house and the garden writing hut was therefore a key element of the project.</span></p><p><span style="font-family: Helvetica;">The existing house was internally remodelled and a series of historical, somewhat adhoc, compartmentalised additions and alterations were removed to provide improved interconnected living spaces.</span></p><p><span style="font-family: Helvetica;">The connection between hut and house is reinforced by framing elements. The main house has a floating seat of aluminium that becomes part of the internal seating of the house when the large glazed panels are slid away and a garden seat at other times. It is clad in highly contrasting anodised aluminium and hangs from a discreet steel frame cantilevering from within the existing house.</span></p><p><span style="font-family: Helvetica;">The reciprocal aluminium element to the writing hut can either be an elevated seat with access internally by steps or a display for artefacts and artwork.</span></p></div>

Post Image

Post Image

Post Image

Post Image Post Image Post Image