Walker’s Court

Post Image

Location: W1F 0SD

Client: Soho Estates

Project Year: 2016

Cost: Over £2m

After two years of development - and recently unveiled at a public exhibition in Soho - these proposals will breathe life into one of the last seedy areas of central London. The plans (in collaboration with MATT architecture) will replace a number of tired and decrepit buildings with a new and exciting architecture inspired by the theatrical nature of the site and the local history of the conservation area.

This major redevelopment (50,000 ft² / 4500 m²) features a brand new, purpose-built theatre, a restaurant and deli, multiple boutique shops plus nightclubs, bars, residential accommodation and new HQ for Soho Estates. The new uses take full advantage of the site by linking across the court via new and restored bridge links - a truly mixed-use scheme in the heart of a truly mixed-use area.

The existing post-war, lateral development of the site will be removed in favour of the reinstatement of historic plot widths and a variety of building heights. Where possible, the existing architecture will be revealed and restored whilst in other parts a bright veil of ceramic flutes will be used to overclad the existing buildings - creating a striking modern aesthetic whilst revealing glimpses of the past beyond.

In a nostalgic gesture to the theatrical history of the site, the iconic Raymond Revuebar signage will be reinstated to its former glory: both re-establishing one of the most photographed landmarks in Soho and providing a quirky backdrop to a boardroom beyond. Integrated pixels of colour below reveal an ever-changing façade of light and texture.

Post Image

Post Image

Post Image

Post Image Post Image Post Image Post Image Post Image Post Image Post Image Post Image